Omgeving

In Diever en omgeving worden veel evenementen gehouden, er is veel slaapgelegenheid en genoeg activiteiten en bezienswaardigheden.


Massagepraktijk Diever

Bij Massagepraktijk Diever kun je terecht voor sport- en ontspanningsmassage. Wil je beter ontspannen? Wil je een soepeler lijf? Maak dan een afspraak met Massagepraktijk Diever. Bel: 06 215 676 27


Unieke activiteiten met Landhuis Noordes.

Landhuis Noordes is een NIEUWE luxe groepsaccommodatie subliem gelegen in Diever, grenzend aan Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De verbouwde boerderij is voorzien van 8 slaapkamers, 6 badkamers en geschikt voor families en groepen tot 25 personen.

Wij werken samen met Landhuis Noordes voor leuke activiteiten zoals;

  • Moordspel door Diever en een uitgebreid buffet
  • Laser kleiduifschieten
  • Pubquiz

Ga naar www.landhuisnoordes.nl voor een uitgebreid overzicht


Het centrum van Diever wordt gevormd door een Brink met daaraan liggend een voormalig gemeentehuis en een Schultehuis, het huis waar de schulte woonde. Tegenwoordig is er het Archeologisch Centrum West-Drenthe in gevestigd. Verder staat in het dorp sinds 1882 korenmolen De Vlijt.

Drie kilometer ten noordwesten van Diever in het natuurgebied Berkenheuvel ligt een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Aan de Groningerweg 3 ligt een hunebed. In de nabijheid van het hunebed bevindt zich een in 1929 door archeoloog prof. A.E. van Giffen opgegraven steenkistheuvel.

De Sint-Pancratiuskerk

In het centrum van het dorp staat, midden op de Brink, een oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwde romaanse Sint-Pancratiuskerk gewijd aan Sint-Pancratius. In de 14e en 15e eeuw heeft de kerk geleidelijk zijn gotische vorm gekregen. Na een brand in 1759 is de kerk grotendeels vernieuwd. Bij de restauratie halverwege de 20e eeuw zijn de oorspronkelijke gewelven weer hersteld. De kerk wordt als een van de mooiste van Drenthe beschouwd, dit komt tevens door de prachtige gewelven in de kerk en het authentieke interieur, waarvan het sacrofaagdeksel uit de 12e eeuw stamt.