Over ons

Warme winteravonden bij de houtkachel…

Buiten is het koud en guur, wat is er dan heerlijker dan even opwarmen bij de houtkachel met een wijntje of een borrel. Of op een zonnige namiddag nog even lekker op het terras met een plaid nagenieten van een wandeling door het prachtige herfstbos. Het najaar en de winter hebben hun eigen sfeer. Behaaglijk en gezellig met elkaar, met vrienden of familie. Kaarsen aan, lekker eten…

Henk van der Veen van restaurant café Brinkzicht in Diever houdt wel van die winteravonden. Zijn restaurant onder de kerk van Diever is sfeervol en huiselijk ingericht met gezellige kaarsen en een heerlijke houtkachel. Buiten op het terras branden vuurkorven. ‘Het najaar en de winter zijn heerlijke seizoenen. De mensen zoeken elkaar op in het café of gaan ontspannen uit eten tijdens de lange donkere winteravonden.’

Ook chefkok Martijn van Weert ziet de charme van de winter. ‘Op de kaart hebben we heerlijke wintergerechten zoals lekkere paddenstoelen, wild en stoofpotjes. Ik besteed altijd veel aandacht aan de gerechten, alles moet kloppen. En de streekproducten die ik gebruik proef je, dat heeft echt smaak. We serveren geen snelle hap, maar gaan ook niet over de top. Gewoon een verrassende kaart met eerlijk eten voor een eerlijke prijs.’

Nét even anders
Martijn is in het voorjaar van 2016 door Henk aangetrokken. Henk: ‘Brinkzicht stond eerder bekend om zijn topkeuken. Nadat het een paar jaar heeft leeggestaan, is eerst het café weer in de benen gebracht. Sinds ik het drie jaar geleden overnam is mijn doel om er weer dat goede restaurant van te maken. Na een rustige opbouw was dit voorjaar de tijd rijp om verder te gaan professionaliseren. Martijn is een goede kok met creatieve ideeën. Hij heeft echt aandacht voor het eten. Hij gaat voor eerlijke gerechte, nét even anders. Hij gaat altijd voor het beste voor de gasten. Dat was precies wat ik voor Brinkzicht voor ogen had.’

Een levendig dorp
‘Onder andere vanwege het toerisme is de zomer hoogseizoen voor Brinkzicht. De winter heeft een andere charme; je hebt weer wat meer tijd. Zo is er ruimte om leuke activiteiten te verzorgen voor het dorp. Ik vind het belangrijk om het dorp levendig te houden. Dat we daar met z’n allen voor zorgen. Er gebeurt gelukkig weer veel in Diever. Ondernemers gaan meer samenwerken, de uitstraling van het dorp wordt aangepakt. Zo is dit voorjaar het plein voor het restaurant aangepast en heeft de markt een nieuwe plek gekregen. Dat geeft weer nieuwe elan voor het dorp.’

‘Ik vind het mooi om daar ook met Brinkzicht een bijdrage aan te kunnen leveren. Met het restaurant en vernieuwende gerechten bied ik de inwoners een gezellig avondje uit. We organiseren leuke avonden, voor verschillende doelgroepen. Ook geef ik bedrijven en verenigingen ruimte om te vergaderen, te oefenen of te feesten.’

Overgenomen uit Magazine In Westerveld, nr 2 2016.