0521-851 268 [email protected]

Over ons

Brinkzicht Diever

Na een wandeling of fietstocht door het Drents-Friese Wold even een hapje eten? Vlakbij het Nationaal Park, maar ook midden in het centrum van Diever is het prima vertoeven bij Restaurant Café Brinkzicht Diever. Het pand is meer dan een eeuw oud en sinds 1927 heeft het al de functie van dorpscafé. Zoals de naam al zegt: het etablissement zit aan de Brink en heeft bovendien een vernieuwd zon terras waar het heerlijk zitten is. Ook in de winter hoeft u niet in de kou te zitten met onze sfeervolle houtkachel.

Eten met aandacht bereid 

Henk van der Veen zwaait er sinds 1 juli 2014 de scepter en heeft Brinkzicht Diever opnieuw op de kaart gezet. Ook heeft Henk aan het café een restaurant toegevoegd. De nieuwe kok zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Op de kaart staan zowel heerlijke lunch- als dinergerechten. En de kok werkt bovendien voornamelijk met streekproducten. Een prima combinatie dus met een dagje uit in de streek!

Nét even anders

Henk van der Veen staat zelf in de keuken. Henk: ‘Brinkzicht stond eerder bekend om zijn topkeuken. Nadat het een paar jaar heeft leeggestaan, is eerst het café weer in de benen gebracht. Sinds ik het over heb genomen is mijn doel om er weer dat goede restaurant van te maken. Na een rustige opbouw was dit voorjaar de tijd rijp om verder te gaan professionaliseren. Wij hebben echt aandacht voor het eten. Wij gaan voor eerlijke gerechten, nét even anders. Wij gaan altijd voor het beste voor de gasten. En dat is precies wat ik voor Brinkzicht voor ogen had.’

Een levendig dorp

‘Onder andere vanwege het toerisme is de zomer hoogseizoen voor Brinkzicht Diever. De winter heeft een andere charme; je hebt weer wat meer tijd. Zo is er ruimte om leuke activiteiten te verzorgen voor het dorp. Ik vind het belangrijk om het dorp levendig te houden. Dat we daar met z’n allen voor zorgen. Er gebeurt gelukkig weer veel in Diever. Ondernemers gaan meer samenwerken, de uitstraling van het dorp wordt aangepakt. Zo is in het voorjaar van 2019 het plein voor het restaurant aangepast en heeft de markt een nieuwe plek gekregen. Dat geeft weer nieuwe elan voor het dorp.’

‘Ik vind het mooi om daar ook met Brinkzicht Diever een bijdrage aan te kunnen leveren. Met het restaurant en vernieuwende gerechten bied ik de inwoners een gezellig avondje uit. We organiseren leuke avonden, voor verschillende doelgroepen.

Vakantie appartementen

Met de verbouwing aan de achterzijde van dit statige pand kan ik tegenwoordig ook overnachtingen aanbieden in onze mooie appartementen. Hierdoor bieden wij voor toeristen een mooi en volledig pakket op deze prachtige locatie!